Performing Arts Programmes and Short Courses - HKU SPACE. Explore our list or programmes for part-time and full-time.
Main content start
Change.每天多學一點 改變.可大可小

Arts, Design & CulturePerforming Arts

Performing Arts

Performing Arts

We offer performing arts studies, practice and appreciation programmes, ranging from short courses to certificate, diploma, bachelor degree, postgraduate diploma and masters programmes. These extend from vocal and instrumental training to music therapy and a part-time Bachelor of Music programme and a Diploma in Theatre Studies. Other courses include piano examinations (ABRSM and Trinity College of Music, London), popular and world music studies, popular music production, dance performance, lyric-writing, and many more.

Continuing Education Fund
Programmes Type
Subscribe e-connect
理論與實踐並重 - 本課程由資深戲劇教育家及導演林立三博士編寫,旨在提供全面戲劇知識,從編、導、演,到戲劇歷史、教育、美學都會涵蓋在內,目的在於讓學員體驗戲劇當中不同領域,培養多方面興趣。
PT
開課日期 待定
修業期 1年
課程費用 HK$18,000
This Postgraduate Diploma programme caters for the teachers, therapists, social workers and health-related professionals, providing them with practical experience, systematic training and environment to the interested and qualified students to fulfill one quarter of the requirements to become a registered music therapist with the Australian Music Therapy Association.
PT
Start To be advised
Duration 1.5 years
Fee HK$52,800
Hong Kong's cultural and creative industries have grown at a rate faster than the overall economy in recent years. This Programme is designed  to equip you with practical knowledge of the activities, structures and processes involved in the management in this dynamic sector.
PT
Start To be advised
Duration 1 year
Fee HK$32,000
本課程介紹音樂治療的基本知識、概念及技巧。為對這門學科有興趣之學員提供學習機會。課程內容涵蓋音樂治療理論及課堂應用兩部份。
授課形式包括課堂講授、技巧示範、個案研究、小組討論及模擬實習等。
PT
開課日期 2020年5月2日 (星期六)
修業期 3個月至4個月
課程費用 HK$15750
近年來本港的在職青年日漸注重個人形象及體態,流行舞蹈課程在各大健身中心廣受歡迎。本課程結合舞蹈基本理論及表演技巧,是全面學習流行舞蹈藝術的理想入門課程。 課程介紹西方傳統及流行舞蹈的起源、發展、各種舞蹈的基本舞步和如何運用不同音樂配合舞蹈。 課程有四個單元: (一) 舞蹈入門及踢躂舞  (二) 爵士舞  (三) 現代舞  (四) Hip Hop 舞
PT
開課日期 2020年5月3日 (星期日)
修業期 1年
課程費用 HK$12,000
音樂製作的轉型,令到新一代的年青人可以透過網上不同的平台去發表自製的音樂作品。可惜,他們利用新式電腦軟件所製作出來的音樂之水準往往水準參差。有見及此,本課程目的是為了提供學員一個發展及改進音樂創作、製作及推廣的機會。寄望此課程能獲得一羣熱愛音樂創作的上班一族歡迎。
PT
開課日期 2020年5月14日 (星期四)
修業期 1年
課程費用 HK$18,200
本課程內容包括:歌唱技巧、合唱及和唱練習、歌曲風格演繹、基本音樂理論、普通話及基本外語(如德語)發音、作曲家及歌曲曲目研究等。 
PT
開課日期 待定
修業期 8個月
課程費用 HK$15,000
理論與實踐並重 - 本課程由資深戲劇教育家及導演林立三博士編寫,旨在提供全面戲劇知識,從編、導、演,到戲劇歷史、教育、美學都會涵蓋在內,目的在於讓學員體驗戲劇當中不同領域,培養多方面興趣。
PT
開課日期 待定
修業期 1年
課程費用 HK$18,000

口琴音樂在香港已有超過八十年歷史。至60年代,口琴音樂透過電台廣播變得更受歡迎。近年本地都有不同的口琴課程,而學習口琴的人士亦有上升趨勢,但卻未有全面系統性的教授和評核制度。
 
這個「半音階口琴演奏基礎證書」課程將會參考其他樂器的經驗,整合一套系統性的古典半音階口琴教學方法。
 

PT
開課日期 待定
修業期 8個月
課程費用 HK$6,500

偉大的匈牙利音樂教育家高大宜(Kodály)曾說:"If you can speak, you can sing."。  導師希望透過十次聚會,讓學員能認識基本的歌唱方法,培養自信,從而更有效地運用自己美好的歌聲,與學生、朋友及兒女們分享唱歌的樂趣。

PT
開課日期 2020年4月1日 (星期三)
修業期 10個星期
工作坊旨在讓學員認識中西舞蹈與創意教學,內容介紹中國舞蹈之古典舞(手眼步動作)和豐富的民間民族舞(漢蒙藏)的動律與風格,以及西方德國拉班創意教學(身體、動律、形態、時間、空間)概念和知識,從而啟發學員對近代中西歌舞藝術之身體動律的學與教。課堂學員會進行簡單動作和基本律動,由淺入深認識中西舞蹈與創意教學概念及技巧。課程基本體驗中國舞蹈及西方創意教學,提升動律藝術之應用、鑒賞、學與教等能力。課程適合不同舞蹈程度的人士,亦歡迎初學舞蹈者。
PT
開課日期 2020年4月17日 (星期五)
修業期 8個星期
課程費用 HK$5,040